Wereldtips voor een vergadering organiseren op een bijzondere locatie

Een locatie is van grote invloed op een vergadering. Bijeenkomsten die op bijzondere locaties worden gehouden, inspireren deelnemers tot bijzondere ideeën. In dit artikel vind je een lijst met een aantal vergaderlocaties die ons inspireren. Ze behoren tot de meest bijzondere vergaderplekken ter wereld. Net als bij ons, staat alles er in dienst van een geslaagde bijeenkomst: de plek, faciliteiten, omgeving en natuurlijk de service.

Congreshotel Mooirivier

Congreshotel Mooirivier ligt in een bosrijke omgeving aan de rivier de Vecht.

Stijlvol vergaderen in het Atomium

Het is één van de bekendste gebouwen van onze zuiderburen; het Atomium. Dit gebouw werd ontworpen door André Waterkeyn (1917-2005) en eind jaren vijftig gebouwd. Het Atomium bestaat uit negen ‘zwevende’ bollen, waarin kan worden vergaderd. Vanuit de bollen heb je een panoramisch uitzicht op Brussel. Het is om meerdere redenen een inspirerende vergaderlocatie. Zo biedt het niet alleen een schitterend uitzicht over de Europese hoofdstad, maar staat het ook symbool voor de Europese eenheid (iets dat kort na de Tweede Wereldoorlog nog een utopie leek). Het Atomium is een schoolvoorbeeld van hoe nieuwe ideeën omzet kunnen worden in daden. Een uitstekend uitgangspunt voor een geslaagde vergadering.

CNN Center stimuleert ambitie

Niets is meer inspirerend dan een locatie waarbij je omringd wordt door honderden professionals die dagelijks het beste uit zichzelf halen. Om die reden is het Omni Hotel in Atlanta één van de meest stimulerende vergaderomgevingen ter wereld. Het hotel bevindt zich midden in het CNN Center; het kloppende hart van de Amerikaanse journalistiek. Dagelijks wordt hier de Amerikaanse filosofie (met hard werken kun je alles bereiken) in de praktijk gebracht. Deze mentaliteit proef je in iedere hoek van het gebouw. Het is een inspirerende instelling die van invloed is op iedere meeting.

Inspirerend vergaderen in Nederland? Kom naar Mooirivier!

Zoek je een inspirerende vergaderlocatie in eigen land? Mooirivier ligt in een bosrijke omgeving aan de rivier De Vecht. Wij beschikken over diverse vergaderzalen met de nieuwste technologische voorzieningen. Organiseer je een meerdaags evenement, dan kun je terecht in één van onze hotelkamers met uitzicht op de rivier.

De inspirerende schoonheid van het Schönbrunn Paleis

Vergaderen in een historisch gebouw met een authentieke en bijzondere uitstraling doet wonderen voor de geest. Het 17e eeuwse Schönbrunn Paleis in Wenen is dan ook een aanrader. Deze luxe vergaderlocatie herinnert aan het machtige Habsburgse Rijk. Het wekt associaties op met ambitie en ruimdenkend handelen. Schönbrunn is daarom een uitstekende plek voor gedachtewisselingen over de toekomst van een bedrijf en het inslaan van nieuwe wegen.

Stratosphere: exclusief vergaderen op 350 meter hoogte

Vergaderen in de hoogte heeft een bijzonder effect op een bijeenkomst. Vooral als deze gehouden wordt in de hoogste vrijstaande toren van Las Vegas. Stratosphere is 350 meter hoog en behoort daarmee tot één van de hoogste vrijstaande torens in de Verenigde Staten. Het is één van de meest exclusieve vergaderlocaties van het land. Het uitzicht is verbluffend. Door op zo’n hoogte te vergaderen voelen medewerkers zich vrij om met verrassende ideeën op de proppen te komen.